Fællesskab og Trivsel I NordParken

Projektet Fællesskab og Trivsel i NordParken er et boligsocialt projekt under en helhedsplan finansieret af Landsbyggefonden, Bo42 og Bornholms Regionskommune. Projektet løber fra 2018-2021.

Projektet, der er forankret i Bo42 har et tæt samarbejde med mange forskellige aktører. Herunder bl.a.:Bestyrelsen i Bo42, Bestyrelsen i NordParken, frivillige beboere, Bornholms Regionskommune og herunder Aavangsskolen, SFO’en Åstedet, børnehuse; Trinbrætte og Nordstjernen samt Bornholms Biblioteker, Bornholms Museum, DGI-Bornholm, Red Barnet mfl.

Projektet har tre indsatsområder:

Tryghed og Trivsel

Vores mål er at styrke fællesskabet og naboskabet i NordParken –

  • At beboerne oplever, at NordParken er et rart og trygt sted at bo, hvor man kender og kan få hjælp af sine naboer.
  • At fremme det sociale liv og netværk beboerne imellem og det gennem forskellige sociale arrangementer og aktiviteter, som beboerne både har lyst til at deltage i og være med til at arrangere.

Vi står for at afholde beboercafé, familiecafé og hen over året forskellige arrangementer i forbindelse med hallowen, jul, fastelavn, påske samt sommer- og efterår. Derudover kan beboerne i NordParken, hver uge få Råd og Vejledning omkring økonomi, job og uddannelse, fritidspas, friplads m.m.

Læs mere om hvad der aktuelt er På programmet – i 20’EREN og NordParken og faste og beboerdrevne aktiviteter under Aktiviteter.

Uddannelse og Beskæftigelse

Målet her er at støtte alle beboerne i NordParken i forhold til job og uddannelse. Vores mål er derfor at igangsætte og afholde aktiviteter, der kan være med til at støtte job- og uddannelsessøgning og børn og unge i forhold til deres skolegang og i forhold til at få fritidsjob.

Herunder tilbyder projektet lektiehjælp, læsecafé, sprogcafé og lommepengejobs.

Endelig så arbejder vi med at bygge bro til job og uddannelsesområdets mange tilbud til både unge og voksne.

Læs mere under Aktiviteter og/eller Kontakt evt. projektets medarbejdere, hvis du gerne vil vide mere.

Forebyggelse og Forældreansvar

Indenfor dette område har vi fokus på forældre og deres børn. Vores mål er, at flere børnefamilier trives. At børn er glade for at gå i skole og at forældre oplever, at de har et godt samarbejde med skole, SFO, vuggestue og børnehave.

Vi arbejder med dette mål gennem brobygning til kommunen og ved at være med til at igangsætte og afholde aktiviteter og arrangementer for forældre og børn med temaer relateret til bl.a. skole, børnehave, SFO, et aktivt fritidsliv samt familie- og hverdagsliv.

Læs mere under Aktiviteter og På programmet – i 20’EREN og NordParken eller Kontakt projektets medarbejdere hvis du gerne vil vide mere.

Download projektets pjece her: Folder – Fællesskab og Trivsel december 2019