Seneste nyt

Digitale opgangskærme i NordParken

Nu er alle skærmene i NordParken kommet op og mange beboere har allerede taget dem i brug. Der bliver checket nyheder og kigget efter opslag og begivenheder i kalenderen.

Igår startede vi med opgangskaffe og information om skærmene og vi ser frem til næste onsdag og de mange onsdage i april kl. 13-14 og igen kl. 17-18, hvor vi glæder os til at møde endnu flere nysgerrige og interesserede beboere.

Har du spørgsmål eller måske haft nogle oplevelser med skærmene, som du har lyst til at dele med os i 20’EREN og andre beboere, må du meget gerne ringe eller komme forbi.

7. semester sygeplejerskestuderende i 20’EREN

For nu femte sæson i træk har vi besøg af sygeplejerskestuderende. Denne gang er der fokus på kvinder og sunde snacks til børnefamilierne.

Mindfullness

Det er vigtigt at kunne finde ro og lære at fokusere og slappe af. Mindfullness er en god metode.

Snak og Snack

Der blev lavet sunde smothies og serveret sunde grøntsagssnacks og frugt. MUMS!:-)

 

 

 

FASTELAVN I NordParken 2020

I skolernes vinterferie – mandag d. 24. februar –  blev der slået katten af tønden lige udenfor 5’EREN, hvor der var fastelavnsboller, slikposer og varm kakao:-)

 

Fastelavnsmasker i 20’EREN

Den 13. februar var der årets første familiecafé, hvor der blev lavet flotte fastelavnsmasker.

Maskerne på billederne er lavet af Minna, Wahida, Haifa og Dorte.

HUSK at se efter den næste familiecafé og har du gode ideer til, hvad vi kan lave, til oplæg af nogen udefra eller til, hvad vi kan spise, så skriv, ring eller kom forbi i 20’EREN og fortæl os om din ideer 🙂

 

 

 

 

 

 

Årets første beboercafé

Ved årets første beboercafé spillede Ilona og Christina og sammen sang vi tre gode gode sange: “To lys på et bord”, “Jeg kan bedste lide åbent landskab” og “Regnvejrsdag i november”.Det var Ilonas afskedkoncert, da Ilona flytter til Sønderborg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytårskur i 20’EREN

Torsdag d. 30. januar 2020 blev der afholdt nytårskur i 20’EREN. Der var rød løber, bobler, kransekage og pindemadder. Christina, Benny og Bawie spillede et par gode numre.

Det var et par gode timer med fuldt hus 🙂

Her er billeder af nogle af de mange glade deltagere.

 

 

 

     

 

 

 

Gældsrådgivning i Rønne

Året startede med et meget interessant oplæg v/Erik Hald fra den gratis gældsrådgivning i Rønne. Erik fortalte om, hvordan det var startet og hvordan frivillige idag tilbyder kvalificeret rådgivning omkring økonomi til borgere på Bornholm. Tak til Erik!

JUL i 20’EREN

16. december havde vi familiecafé og der blev bagt peberkager, som blev flot dekoreret

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordbingo

Den 12. december havde vi beboercafé med ORDBINGO:-) Michael og Franziska fra Bornholms bibliotek ledte os godt igennem julesalmer, der var blevet oversat et par gange via Google Translate (til bl.a. kinesisk, tjekkisk, engelsk og italiensk) og næsten ikke var til at genkende og så fik vi læst højt fra en masse tekster, der handlede om julen. Det var sjovt:-) – og så var der præmier!

 

Julekort

Vi har fået julekort fra Kærene i Rødovre, hvor vi var på besøg i oktober måned.

Brandkursus

Torsdag d. 7. november kom Beredskabsforbundet og afholdte et godt brandkursus i 20’EREN. Kurset relaterer sig til konceptet Robust borger.

Vi håber, at vi allerede i starten af det nye år kan holde et andet spændende kursus for beboerne. Fx et om, hvordan man håndterer en hjertestarter.

 

Græskarhoveder i 20’EREN

Torsdag d. 24. oktober, havde vi atter en hyggelig beboercafé og om mandagen d. 28. fulgte så endnu en familiecafé, hvor der blev skåret flotte græskarhoveder.

Næste gang vi har familiecafé står julen for døren og så er det tid til lidt juleklip og juletræspyntning.

 

Den 23. og den 26. september havde vi efterårets første caféer. Den første om mandagen var for familier og her kom hele 6. familier og spiste. Den anden var om torsdagen og her var der fuldt hus med besøg fra datastuerne og oplæg fra Jens Rehfeldt om Seniornet. Christina og Benny sluttede aftenen af med et par sange.

 

Tur til Kærene i Rødovre

Meget tidligt den 3. oktober tog 10 beboere fra NordParken færgen og turen med bus og tog til Rødovre. Målet var at besøge Kærene og høre om deres fælleshaver for derigennem at få inspiration til arbejdet med fælleshaven i NordParken.

Vi havde en fantastisk god dag, hvor Susanne, Lykke og Kevin, flere beboere og medarbejdere fra driften sørgede for, at vi fik set en masse og hørt om arbejdet med deres haver og mange

af de spændende ting, de har gang i. Blandt andet har de deres egen produktion af honning, som de får fra 7-8 bistader.

 

 

 

 

 

Høstfest i Nordparken

August måned blev afsluttet med en høstfest i parken i NordParken. Foran og under domens tag blev der spist burgere og hygget mens Christina og Benny spillede og sang. Det var en god aften med mange fremmødte og vi glæder os over den store opbakning og de mange, der hjalp til.

 

 

 

 

 

Fotoudstilling i NordParken v/Martin Thaulow

Udstillingen, der åbnede 26. juni i Natur og Kulturparken, og som stadig kan ses i parken, er et resultat af et samarbejde mellem Bornholms Museum og virksomheden Good People v/fotograf Martin Thaulow. Formålet med fotoudstillingen er at hylde naboskab i Bo42’s område – NordParken i Rønne, samt at bringe kunst og museets virke ind i boligområdet. De mange fotos er med til at personliggøre og bringe liv til et af de fællesarealer, der binder områdets 6 afdelinger sammen (afd. 56, 7, 8, 10, 12 og 14) samt bidrager til at synliggøre de mange positive fortællinger, der er om Bornholms største almene boligområde.

 

Udstillingen er kommet til med støtte fra Bo42, Bornholms Museum og Nationalmuseet i relation til projektet CULINN og Bornholms Regionskommune.

 

BL fejrer 100 års fødselsdag i NordParken

I anledningen af at BL – De almene boligorganisationers brancheorganisation kunne fejre 100 års fødselsdag d. 15. juni, havde bestyrelsen i Nordparken dækket op til morgenmad i “femmeren”. Alle beboere var inviteret.

 

 

 ”Livet i og omkring NordParken – før og nu”

Udstilling på Bornholms Museum 7. juni – oktober 2019

Udstillingen der åbnede 7. juni kan man se på Bornholms Museum frem til uge 42.

Udstillingen er et resultat af museets arbejde med projektet CULINN (Cultural Citizenship & Innovation), som har haft til formål at styrke beboernes oplevelse fa medborgerskab, samt at facilitere netværksdannelse mellem beboere med flygtningebaggrund og andre beboere i NordParken og området omkring.

Udstillingen, der fortæller om nordparken og området omkring – om beboerne, naboerne og naboskabet, er kommet til ved at beboerne har deltaget i og bidraget ved forskellige workshops arrangeret af museet, – med deres historie og med fortællinger om livet i området – både før og nu samt med fortællinger om genstande af særlig betydning. Flere af disse genstande kan ses på udstillingen.

Sanne Steenberg Hansen og Ida Brink fra Bornholms Museum stod for opbygningen af udstillingen, – for afholdelse af mange gode arrangementer bl.a. i 20’EREN, for at fortælle, vise rundt og inddrage beboere, for indsamlingen af det spændende materiale og for det store arbejde med at sætte udstillingen op.

Bo42 og det boligsociale projekt har bidraget til projektet CULINN ved at stille lokaler til rådighed.

 

Natur og Kulturpark i NordParken

I det sene forår – d. 24. maj 2019 kunne Bo42 og NordParken fejre indvielsen af den nyanlagte Natur- og Kulturpark. Det var en skøn dag, hvor 4-500 mennesker kom forbi og nød musik af Lulu og husorkester og Christina og Benny, og det gode vejr. For børnene var der besøg af Aslak fra Cirkus Soldal, sang af børn fra Trinbrættet og Nordstjernen samt hoppeborg og hoppepude.

Parken er det endelig resultat af en vision om en park med flere funktioner og forskellige rum til leg, læring og fordybelse, – et sted som kan understøtte både natur og kultur i bred forstand.

Parken rummer således både en dome med scene og amfi, en sø, væksthuse og højbede samt frugttræer og nøddebuske. Forhåbningen er at beboerne vil bruge faciliteterne til at plante og dyrke egen grøntsager og krydderurter og at der vil blive afholdt forskellige arrangementer i domen; teater, foredrag, musik m.m.

 

 

 

Bo42’s vision om en natur og kulturpark vandt 1. præmien ved Friluftsrådets konkurrence for almene boligområder i november 2017. Natur og kulturparken er således finansieret af Friluftsrådet og Bo42.

Kontakt evt. projektleder for det boligsociale projekt, hvis du vil vide mere om baggrunden for parken.