Seneste nyt

Bydelsmødre Bornholm holdt åbent hus søndag d. 12. september

Søndag d. 12 september fik Bydelsmødre Bornholm langt om længe fejret, at de blev færdige med grunduddannelsen i december 2020.

Fejringen blev afholdt, som åbent hus, med besøg af mange andre kvinder og en hel masse børn.

Det var en super hyggelig eftermiddag, med god stemning, masser af dejlig mad og kage og der blev snakket, leget og spist 😊

Tur til Christiansø d. 5. august

På årets tur til Christiansø deltog 48 beboere. Det var en skøn tur med en god og hyggelig stemning, masser af sol og en rolig sejlads:-) Stort tak til alle der deltog.

 

 

Årets første fællesspisning

Igår d. 10. juni havde vi årets første fællesspisning i parken og domen. det var dejligt at se så mange, efter en vinter og et forår, hvor vi kun har måttet se ganske få ad gangen.

Vi glæder os allered til næste fællesspisning d. 24. juni.

 

Gækkebrevs konkurrence – påsken 2021

Der blev fundet tre voksne vindere og tre børne vindere som alle fik en præmie.

 

Bydelsmødre Bornholm

I perioden 1. september til 15. december blev der gennemført en grunduddannelse af bydelsmødre nede i 20’EREN.

I alt 15  fantastiske kvinder blev uddannet og d. 15. december kunne vi fejre det i tre hold.

Her er billeder  fra afslutningen.og et billede af den smukke buket, som de nyuddannelde bydelsmødre overrakte til de to koordinatorer Malene og Ida.

 

 

 

 

 

 

Så lukkede Gartnerhaven ned for i år – vi ses til foråret

Mandag den 19. oktober blev der ryddet op i Gartnerhaven. kapilærkasser og væksthuse blev tømt og der blev fjernet ukrudt.

 

 

 

Uhyggeligt halloween pynt   

i børnenes efter årsferie stod Pia for at lave en masse spøndende og uhyggeligt halloween pynt sammen med børn og forældre. Her er billeder af nogle af de mange ting der blev fremstillet og hængt op i 20’EREN.

  

Landsmøde i 20’EREN

Søndag d. 26. oktober var der landsmøde for bydelsmødre i 20’EREN. det var en festlig dag, hvor vi deltog 12 kvinder via ZOOM på et landsmøde med over 400 deltager fra hele landet. der var taler, valg til bestyrelse, en øvelse med et brev til borgmesteren og så var der en hilsen fra integrationsminister Mattias Tesfaye. Og så spiste vi sammen og dansede:-)

Der var meget ros til den indsats som bydelsmødre yder – den gør en stor forskel.

    

Bydelsmødre i 20’EREN

så blev det endelig 1. september, hvor vi kunne slå dørene op for de kommende bydelsmødre. Den første dag stod på introduktion og vi havde besøg af Maja fra Bydelsmødrenes Landsorganisation. Maja fortalte bl.a. om bydels mødrenes arbejde og funktion som frivillige, og om de seks centrale værdier ;Tillid, Mangfoldighed, Anerkendelse, Respekt, Ligeværdighed og Ansvar.

Legedag 2

Lørdag d. 29. august fejrede Blå Kors deres fødselsdag i NordParken og sammen med os blev der holdt en kæmpe børne fest med Grovedans med Tilde, underholdning med mystiske mr. Mox, hoppeborg, ansigtsmaling, grill og kage mand.

Det var skønt vejr gg der var masser af gæster, beboere og frivillige der hyggede sig sammen.

 

 

20’EREN tilbage efter sommerferien

Mandag d. 3. august var vi tilbage i 20’EREN. Og vi er nu mig (Ida) og Pia Bundgaard

Udflugt med Bornholms Museum

 

Sammen med Sanne Steenberg Hansen fra Museet og henholdsvis fem og seks børn tog vi d. 5. og 7. august til Rispebjerg og til Kanonstillingerne på Dueodde. To gode og lærerige tur i fantastisk vejr.

Bo42 på Christiansø

Den 6. august kl. 9 om morgenen tog ialt 49 børn og voksne en bus fra 20’EREN i NordParken til Gudhjem. Herfra sejlede vi til Christiansø og godt og vel fem skønne timer på den dejlige ø i Østersøen. Vi havde et helt fantastisk vejr og børn og voksne hyggede sig med gåture, besøg i de to tårne og frokost i Kongens Have.

Pia havde udtænkt en “Tip en 13’er” og der blev fundet 1. første præmie, en 2. og en 3. præmie blandt ialt 45 besvarelser.

 

Legedag i NordParken

Sammen med Blå Kors fik vi på meget kort tid arrangerret en legedag for børn og forældre. Legedagen fandt sted i NordParken og selvom hoppepuden blev aflyst pga. regnvejr, så var det en super god dag med mange børn, dans med Tilde og en sjov skattejagt.

Der var frivillige børn og voksne som hjalp til og der var både kaffe/the, kage og grill til alle.

 

 

Sidste spis sammen før sommerferien

Som følge af CORONA har vi i hele juni spist sammen udendørs. mest i domen. Her på denne sidste dag – d. 8. juli valgte vi at trække indendørs.

Vi har ikke så mange, men det var som altid et par hyggelige timer, hvor Benny spillede et par numre efter maden, kaffen og lagkagen 🙂

 

Dans og Mal i 20’EREN

I tre dage blev der danset vildt og malet til musik. Tilde Lerche Engstrøm stod for arrangementet og førte an i dans og maleri.

Det var nogle sjove dage, hvor vi mest var i 20’EREN, hvor vi også fik danset lidt udenfor. Men  et lille smut i domen, hvor der både var fremvisning af flotte danse og der blev malet til lyden af både musik og græsslåmaskine:-)

 

 

Sidste syng sammen i Parken og farvel til Christina

På en blæsende og kold torsdag sagde beboerne d. 11. juni 2020 farvel til Christina.

Til et glas Asti gav Christina et par sange akkompagneret af Benny. Wendy og Freddy sørgede for at Christina fik overrakt en stort blomst fra beboere og der var ikke et øje tørt. til stede var også Christinas nærmeste familie; mand, børn og far og mor.

Tak for 2½ gode år med sang og musik, altid smil og venlighed overfor store og små beboere.

 

Besøg fra Kærene i Rødovre

På en dejlig dag – d. 10, juni kunne Gartnerhaven – beboerne bag fælleshaven i NordParken byde velkommen til beboere og medarbejdere fra Kærene i Rødovre. Dem som vi besøgte i oktober 2019. Med sig havde de en velsmagende hjemmelavet marmelade. Den blev der taget hul på ved et hyggeligt møde i 20’EREN,

Ænder i parken

 

Bøger I 20’EREN

Før CORONA fik 20’EREN en masse aflagte bøger fra Bornholms Bibliotek. Dem kan beboerne komme og låne eller tage med hjem og beholde – HELT GRATIS!

Og nu har vi også fået en portion børnebøger. Både let-læsnings bøger og billedbøger og bøger til højtlæsning 🙂 – Kom og se hvad vi har.

 

Syng sammen i domen

Torsdag d. 14. maj havde vi det første syng sammen arrangement i lang, lang tid. Vi måtte kun være 10 forsamlet så vi valgte at sende live over Facebook.

klik her og hør alle sangene Fællessang i domen

Frøer i søen:-)

Der er kommet frøer i søen i parken. klik på linket og hør hvor der kvækkes:-) IMG_8018

 

Kroket i NordParken

Fra starten af maj har vi hver onsdag spillet kroket i NordParken. Sidste gang spillede to hold.

 

Sæsonstart i Gartnerhaven

Den 22. april startede arbejdet med at gøre væksthuse og højbede klar til en ny sæson. Siden er der blevet opsat nye højbede og der er blevet plantet  bærbuske, der nu danner en fin ramme om Gartnerhaven. Den 13. maj blev der så sat forspiret tomatplanter, agurker og chili i jorden og de to nye borde-bænke sæt blev indviet i skønt vejr med kaffe og bagels.

 

 

Gåture i coronatid

Siden d. 14. april har Det boligsociale projekt stået for daglige gåture med passende afstand. Vi mødtes ved domen i NordParken og har mest gået til Antoinette Strand og Nordskoven. Det har været skønne ture, hvor vi har været vidner til at foråret er sprunget ud og der er blevet taget mange flotte billeder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgangsskærme i NordParken

Nu er alle skærmene i NordParken kommet op og mange beboere har allerede taget dem i brug. Der bliver checket nyheder og kigget efter opslag og begivenheder i kalenderen.

Onsdag d. 4. og 11. april var der opgangskaffe og information om skærmene for beboere i afd. 56. Desværre nåede vi ikke længere før corona lukkede os ned.

Vi håber at se nysgerrige beboere til en ny omgang opgangskaffe med information om opgangskærme til efteråret, når vi forhåbentligt må mødes igen indendørs.

Frem til da er alle velkommen til at ringe eller skrive og spørge til skærmene. Du kan finde vores kontaktoplysninger her.

7. semester sygeplejerskestuderende i 20’EREN

For nu femte sæson i træk har vi besøg af sygeplejerskestuderende. Denne gang er der fokus på kvinder og sunde snacks til børnefamilierne.

Mindfullness

Det er vigtigt at kunne finde ro og lære at fokusere og slappe af. Mindfullness er en god metode.

Snak og Snack

Der blev lavet sunde smothies og serveret sunde grøntsagssnacks og frugt. MUMS!:-)

 

 

FASTELAVN I NordParken 2020

I skolernes vinterferie – mandag d. 24. februar –  blev der slået katten af tønden lige udenfor 5’EREN, hvor der var fastelavnsboller, slikposer og varm kakao:-)

Fastelavnsmasker i 20’EREN

 

Den 13. februar var der årets første familiecafé, hvor der blev lavet flotte fastelavnsmasker.

Maskerne på billederne er lavet af Minna, Wahida, Haifa og Dorte.

HUSK at se efter den næste familiecafé og har du gode ideer til, hvad vi kan lave, til oplæg af nogen udefra eller til, hvad vi kan spise, så skriv, ring eller kom forbi i 20’EREN og fortæl os om din ideer 🙂

 

Årets første beboercafé

Ved årets første beboercafé spillede Ilona og Christina og sammen sang vi tre gode gode sange: “To lys på et bord”, “Jeg kan bedste lide åbent landskab” og “Regnvejrsdag i november”.Det var Ilonas afskedkoncert, da Ilona flytter til Sønderborg.

 

 

Nytårskur i 20’EREN

Torsdag d. 30. januar 2020 blev der afholdt nytårskur i 20’EREN. Der var rød løber, bobler, kransekage og pindemadder. Christina, Benny og Bawie spillede et par gode numre.

Det var et par gode timer med fuldt hus 🙂

  

Her er  billeder af nogle af de mange glade deltagere.

     

Gældsrådgivning i Rønne

Året startede med et meget interessant oplæg v/Erik Hald fra den gratis gældsrådgivning i Rønne. Erik fortalte om, hvordan det var startet og hvordan frivillige idag tilbyder kvalificeret rådgivning omkring økonomi til borgere på Bornholm. Tak til Erik!

JUL i 20’EREN

16. december 2019 havde vi familiecafé og der blev bagt peberkager, som blev flot dekoreret

 

 

Ordbingo

Den 12. december havde vi beboercafé med ORDBINGO:-) Michael og Franziska fra Bornholms bibliotek ledte os godt igennem julesalmer, der var blevet oversat et par gange via Google Translate (til bl.a. kinesisk, tjekkisk, engelsk og italiensk) og næsten ikke var til at genkende og så fik vi læst højt fra en masse tekster, der handlede om julen. Det var sjovt:-) – og så var der præmier!

Julekort

Vi har fået julekort fra Kærene i Rødovre, hvor vi var på besøg i o

ktober måned.

Brandkursus

Torsdag d. 7. november kom Beredskabsforbundet og afholdte et godt brandkursus i 20’EREN. Kurset relaterer sig til konceptet Robust borger.

Vi håber, at vi allerede i starten af det nye år kan holde et andet spændende kursus for beboerne. Fx et om, hvordan man håndterer en hjertestarter.

 

Græskarhoveder i 20’EREN

Torsdag d. 24. oktober, havde vi atter en hyggelig beboercafé og om mandagen d. 28. fulgte så endnu en familiecafé, hvor der blev skåret flotte græskarhoveder.

 

 

 

 

 

Næste gang vi har familiecafé står julen for døren og så er det tid til lidt juleklip og juletræspyntning.

 

Efterårets caféer

Den 23. og den 26. september 2019 havde vi efterårets første caféer. Den første var for familier og her kom hele 6. familier og spiste. Den anden var for alle beboere og her var der fuldt hus med besøg fra datastuerne og oplæg fra Jens Rehfeldt om Seniornet. Christina og Benny sluttede aftenen af med et par sange.

 

Tur til Kærene i Rødovre

Meget tidligt den 3. oktober tog 10 beboere fra NordParken færgen og turen med bus og tog til Rødovre. Målet var at besøge Kærene og høre om deres fælleshaver for derigennem at få inspiration til arbejdet med fælleshaven i NordParken.

Vi havde en fantastisk god dag, hvor Susanne, Lykke og Kevin, flere beboere og medarbejdere fra driften sørgede for, at vi fik set en masse og hørt om arbejdet med deres haver og mange

af de spændende ting, de har gang i. Blandt andet har de deres egen produktion af honning, som de får fra 7-8 bistader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høstfest i NordParken

August måned blev afsluttet med en høstfest i parken i NordParken. Foran og under domens tag blev der spist burgere og hygget mens Christina og Benny spillede og sang. Det var en god aften med mange fremmødte og vi glæder os over den store opbakning og de mange, der hjalp til.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoudstilling i NordParken v/Martin Thaulow

Udstillingen, der åbnede 26. juni i Natur og Kulturparken, og som stadig kan ses i parken, er et resultat af et samarbejde mellem Bornholms Museum og virksomheden Good People v/fotograf Martin Thaulow. Formålet med fotoudstillingen er at hylde naboskab i Bo42’s område – NordParken i Rønne, samt at bringe kunst og museets virke ind i boligområdet. De mange fotos er med til at personliggøre og bringe liv til et af de fællesarealer, der binder områdets 6 afdelinger sammen (afd. 56, 7, 8, 10, 12 og 14) samt bidrager til at synliggøre de mange positive fortællinger, der er om Bornholms største almene boligområde.

 

Udstillingen er kommet til med støtte fra Bo42, Bornholms Museum og Nationalmuseet i relation til projektet CULINN og Bornholms Regionskommune.

 

BL fejrer 100 års fødselsdag i NordParken

I anledningen af at BL – De almene boligorganisationers brancheorganisation kunne fejre 100 års fødselsdag d. 15. juni, havde bestyrelsen i Nordparken dækket op til morgenmad i “femmeren”. Alle beboere var inviteret.

 

 

 ”Livet i og omkring NordParken – før og nu”

Udstilling på Bornholms Museum 7. juni – oktober 2019

Udstillingen der åbnede 7. juni kan man se på Bornholms Museum frem til uge 42.

Udstillingen er et resultat af museets arbejde med projektet CULINN (Cultural Citizenship & Innovation), som har haft til formål at styrke beboernes oplevelse fa medborgerskab, samt at facilitere netværksdannelse mellem beboere med flygtningebaggrund og andre beboere i NordParken og området omkring.

Udstillingen, der fortæller om nordparken og området omkring – om beboerne, naboerne og naboskabet, er kommet til ved at beboerne har deltaget i og bidraget ved forskellige workshops arrangeret af museet, – med deres historie og med fortællinger om livet i området – både før og nu samt med fortællinger om genstande af særlig betydning. Flere af disse genstande kan ses på udstillingen.

Sanne Steenberg Hansen og Ida Brink fra Bornholms Museum stod for opbygningen af udstillingen, – for afholdelse af mange gode arrangementer bl.a. i 20’EREN, for at fortælle, vise rundt og inddrage beboere, for indsamlingen af det spændende materiale og for det store arbejde med at sætte udstillingen op.

Bo42 og det boligsociale projekt har bidraget til projektet CULINN ved at stille lokaler til rådighed.

 

Natur og Kulturpark i NordParken

I det sene forår – d. 24. maj 2019 kunne Bo42 og NordParken fejre indvielsen af den nyanlagte Natur- og Kulturpark. Det var en skøn dag, hvor 4-500 mennesker kom forbi og nød musik af Lulu og husorkester og Christina og Benny, og det gode vejr. For børnene var der besøg af Aslak fra Cirkus Soldal, sang af børn fra Trinbrættet og Nordstjernen samt hoppeborg og hoppepude.

Parken er det endelig resultat af en vision om en park med flere funktioner og forskellige rum til leg, læring og fordybelse, – et sted som kan understøtte både natur og kultur i bred forstand.

Parken rummer således både en dome med scene og amfi, en sø, væksthuse og højbede samt frugttræer og nøddebuske. Forhåbningen er at beboerne vil bruge faciliteterne til at plante og dyrke egen grøntsager og krydderurter og at der vil blive afholdt forskellige arrangementer i domen; teater, foredrag, musik m.m.

 

 

 

Bo42’s vision om en natur og kulturpark vandt 1. præmien ved Friluftsrådets konkurrence for almene boligområder i november 2017. Natur og kulturparken er således finansieret af Friluftsrådet og Bo42.

Kontakt evt. projektleder for det boligsociale projekt, hvis du vil vide mere om baggrunden for parken.